tisdag 25 november 2008

Hej alla hästvänner!

Furubäcks Sarik


Petra och Laranjo

Vår fina Gonda Surprice och Petra

Petra och Lolita.

Gonda Surprice, sista ridturen.

Som ni kankse har förstått är uppdateringen av hemsidan inte min starkaste sida. Det har ju gått över ett halv år sedan sist. Det har hänt både roliga och tråkiga saker under tiden.
Petra var i april på praktik hos Sofia Sandberg i Skåne. Sofia föder upp ridponnyer med stor framgång och har bland annat den fina ridponny hingsten Verdi. Sofia är en skicklig unghäst utbildare. Samma vecka som Petra praktiserade, åkte jag ner till veterinären med vår Gonda Surprice, för att kolla upp henne. Vi kände att något inte var okej. Gonda ställde sig ofta i ''kisställning''. Det kom oftast bara en skvätt och under tävlingar och träningar kunde hon ibland stanna på ett hinder (oftast sista hindret). Det var väldigt ovanligt. Gonda var ju en ponny som ställde upp till 100 % och hoppade allt. Tyvärr visade det sig att Gonda hade melanom (skimmelcancer). Det blev en fruktansvärd resa hem. Tårarna bara rann, och för att inte tala om hur barnen tog det. Vi har gråtit mycket för denna underbara ponny, som tyvärr bara blev 13 år. Gonda fick en sista sommar hos oss och fick sedan avlivas i Oktober.

I maj fick vårt connemara sto Lolita ett nytt hem. Efter många diskutationer beslutade vi oss för att sälja henne. Lolita och Petra avslutade sin sista dressyrtävling med två segrar. Vi önskar lycka till med Lolita och dess nya ägare Familjen Nyberg i Lagan. Och med facit i handen vet vi ju redan att det har gått jätte bra med Lolita. Placeringar i dressyrtävlingar upp till LA:1. Petra fick nu börja rida Laranjo. Och visst var det skillnade på att rida ponny och stor häst. Men det har gått bra. Petra och Laranjo har redan startat hopptävlingar ihop. Det är bara till att träna på.

Anna och F. Salvia har också tränat på. De har varit på tränings läger hos Emelie i Maa. Tävlat i hoppning och dressyr. Det som har ställt till det lite för Anna och Salvia har varit breda Oxrar. De avslutade dock med att bli 2:a i klubbmästerskapet för Ätrabygdens ridklubb i dressyr.

Moa har också tävlat med sin Furubäcks Sarik. Som bara är 5 år och har gått som ungponny i hoppning. Sarik har gått lokal hoppning i Ätrabygdens ridklubb och i Susedalens ridklubb med nollor i grunden. Det är roligt att se Moa med sin Sarik, som hon har tagit hand om sedan han föddes. De ser verkligen ut att trivas ihop. Sarik har även startat dressyr i Skedala ridklubb, då även Maja och Chaplin var med. Tyvärr är det inte så ofta det är tre stycken fjordhäst ekipage på en tävling i Halland. I sommras blev det bestämmt att Moa och Anna skulle till Fjordhäst riks i Tingsryd, för att titta och lära. Och visst tyckte dem att det var roligt.

Petra och Moa han även med Falsterbo i tre dagar, med en snäll pappa som ställde upp och körde. Det blev en hel del nya shopping prylar till hästarna på mässan, och en rolig häst upplevelse med fina hästar. Om ni undrar varför inte jag har åkt så mycket under de sista åren, beror det på att jag har haft ett knä som ej har fungerat som det ska. Men i oktober fick jag en ny knäled inopererad, och som det nu ser ut i noverber känns det väldigt bra. Det är mycket träning.

Goda vänner till barnen var iväg på semester i några veckor och ville att deras ponnyer skulle hållas igång. En ponny blev dock kvar, som vi köpte. En Newforest ponny vid namn Dame Georgette, som Moa rider och tävlar. Moa har startat Jojjan i hoppning i höst.

Min Furubäcks Inter 191 fick ett dambesök i början av juni. Tyvärr blev stoet aldrig brunstigt och ägaren valde att ta hem henne istället för att kolla henne hos veterinär.
Vår fantastiska Inella 2050 är fortfarande Still going strong. Tänder och ben i utmärkt skick vid 30 års ålder. Och tack Birgit för att du rider och tar hand om Inella så fint. Det är nog få hästar som blir så mycket borstade som Inella.
Avslutar här med God Jul alla häst vänner, nu när julen börjar närma sig! // Agneta m. Familj.

Inga kommentarer: